Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 21864

Ingredience

285 g Borůvky
115 g Cukr krupice
170 g Cukr moučkový
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
125 ml Mléko plnotučné
270 g Mouka pšeničná hladká T 650
55 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
55 g Tuk rostlinný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 628 kcal
Kilojoule 2 627kJ
30% Sacharidy 106 g
26% Tuky 20 g
6% Sodík 124 mg
16% Bílkoviny 9 g

Chlebíček s borůvkami postup přípravy receptu:

1

Připravíme chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 190 °C.

2

V míse na žmolenku smícháme 115 g krupicového cukru, 45 g hladké mouky, 55 g másla a skořici, odstavíme. Dále ušleháme do pěny tuk s máslem, přidáme vejce, mléko a řádně promícháme.

3

V jiné míse smícháme odvážených 225 g prosáté mouky s práškem do pečiva a solí, vmícháme do tukové směsi a přidáme borůvky. Hmotu vlijeme do formy, posypeme připravenou žmolenkou a pečeme asi čtyřicet pět minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept