Chlebíček s borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíček s borůvkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 21864 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
285 g | Borůvky |
115 g | Cukr krupice |
170 g | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
55 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko plnotučné |
270 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
55 g | Tuk rostlinný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 64,8mg |
Draslík | 141,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 168,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Sůl, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíček s borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 190 °C. |
2 | V míse na žmolenku smícháme 115 g krupicového cukru, 45 g hladké mouky, 55 g másla a skořici, odstavíme. Dále ušleháme do pěny tuk s máslem, přidáme vejce, mléko a řádně promícháme. |
3 | V jiné míse smícháme odvážených 225 g prosáté mouky s práškem do pečiva a solí, vmícháme do tukové směsi a přidáme borůvky. Hmotu vlijeme do formy, posypeme připravenou žmolenkou a pečeme asi čtyřicet pět minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky. |