Kuřecí polévka s čerstvým pórkem a vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka s čerstvým pórkem a vínem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | malka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 21916 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
1200 g | Kuře |
2 ks | Mrkev kořen |
250 ml | Nudle vaječné |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
40 ml | Víno bílé |
1200 ml | Voda pitná |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 277,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 526,1mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Kuře, Nudle vaječné, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka s čerstvým pórkem a vínem postup přípravy receptu:
1 | Důkladně omyjeme a vypláchneme kuře, ze kterého jsme vyjmuli drůbky a odřízli krk. Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme pórek a zázvor a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut při mírné teplotě. |
2 | Po 30 minutách vyjmeme kuřecí krk, drůbky i zázvor z hrnce a dáme stranou. |
3 | Očištěnou a nakrájenou mrkev, na jemné nudličky, spolu s nasekanými celerovými řapíky a zbytkem pórku, nakrájeným na kolečka, vložíme do polévky s kuřetem a podle vlastní chuti osolíme. Přidáme víno a nudle a mírně povaříme dalších 15 minut, dokud není vše měkké. |
4 | Vyjmeme kuře, odstraníme kůži a obereme maso z kostí, nakrájíme na větší kousky a vrátíme do polévky. |
5 | Polévku podáváme s opečeným chlebem. |