Černé olivy po marokánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černé olivy po marokánsku
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21961 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř cayenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 76 kcal
Kilojoule 317kJ
1% Sacharidy 5 g
9% Tuky 6 g
22% Sodík 441 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 31,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Oregano sušené, Pepř cayenský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černé olivy po marokánsku postup přípravy receptu:
1 | Olivy vypeckujeme a smícháme s oloupaným, jemně rozetřeným česnekem, oreganem a olivovým olejem. Mírně okořeníme cayenským pepřem. |
2 | Olivy marinujeme asi 2 měsíce. |