Recept

Nudle na smetaně s uzeným a šafránem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 21964

Ingredience

100 g Kuřecí maso uzené
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny Fettuccine
1 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 231kJ
17% Sacharidy 61 g
23% Tuky 17 g
13% Sodík 259 mg
37% Bílkoviny 21 g

Nudle na smetaně s uzeným a šafránem postup přípravy receptu:

1

Necháme vylouhovat šafrán ve dvou lžících vody asi 10 minut. Do malého hrnce nalijeme smetanu, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a nastrouhaný parmezán, pozvolna zahřejeme. Směs se nesmí vařit.

2

Přidáme šafrán, dle chuti okořeníme a řádně promícháme.

3

Mezitím vaříme v osolené vodě těstoviny al dente. Polovinu scezených těstovin dáme do servírovací mísy a přidáme polovinu vzniklé omáčky.

4

Nyní vmícháme i zbytek těstovin, dolijeme zbytek omáčky, posypeme petrželkou a podáváme s nastrouhaným parmezánem.

Poznámka

Šafrán dodává smetanové omáčce v tomto pokrmu nezaměnitelnou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept