Zapečené jehněčí s chlebem a broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené jehněčí s chlebem a broskvemi
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22026 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Broskve |
1 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
3 ks | Cibule |
0,3 dl | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 g | Hrozinky |
900 g | Jehněčí kýta |
2 polévková lžíce | Kari koření |
50 g | Mandle |
125 ml | Mléko polotučné |
40 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 227,5mg |
Draslík | 992,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 540,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrozinky, Jehněčí kýta, Kari koření, Mandle, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené jehněčí s chlebem a broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Maso umixujeme na jemno. Sušené broskve a hrozinky namočíme na půl hodiny do vody. Chléb v mléce. |
2 | Na oleji důkladně orestujeme mleté maso a přemístíme je do velké mísy. Ve stejné pánvi smažíme cibuli nadrobno. Poté, co zesklovatí, přidáme kari, cukr, sůl, pepř a smažíme jednu minutu. Pak přilijeme citronovou šťávu a uvolníme výpečky. Ty nalijeme na maso, přidáme chléb, jedno vejce, broskve, hrozinky a mandle. Rukama směs spojíme. |
3 | Zbylá vejce ušleháme s mlékem, pepřem, solí a přelijeme přes směs, kterou jsme vložili do ohnivzdorné mísy. |
4 | Vše pečeme v troubě čtyřicet až padesát minut do změknutí. |