Pilaf z úhoře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf z úhoře
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22080 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 dl | Olej olivový jedlý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Úhoř říční |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 300,0mg |
Draslík | 115,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový jedlý, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf z úhoře postup přípravy receptu:
1 | Čerstvého úhoře stáhneme, vykucháme, odřežeme hlavu, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Rýži dobře propereme a scedíme. |
2 | Do olejem vymazaného pekáče poskládáme kousky úhoře, vysypeme na něj rýži a rozprostřeme ji tak, aby byla i mezi kousky masa. |
3 | Osolíme a přilijeme vodu(Na jeden díl rýže připadnou 2 díly vody). |
4 | Pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 20 minut. Pilaf ke konci pečení opepříme. |
5 | Upečený pilaf musí být šťavnatý a servírujeme ho s drobně pokrájenou zelenou petrželkou. |