Sladký bramborový koláč po čínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladký bramborový koláč po čínsku
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22114 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
350 g | Brambory sladké (Batáty) |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibulka jarní |
1,5 kávová lžička | Cukr krupice |
30 g | Houby sušené |
60 g | Klobása uzená |
0,3 kávová lžička | Koření pěti vůní |
20 g | Krevety tygří - loupané |
200 g | Mouka rýžová |
80 ml | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Ředkev |
4 kávová lžička | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 8,2mg |
Draslík | 266,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 23,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Chilli paprička, Cibulka jarní, Cukr krupice, Olej stolní, Ředkev, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Klobása uzená, Koření pěti vůní, Krevety tygří - loupané, Mouka rýžová, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladký bramborový koláč po čínsku postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku a 300 ml vlažné vody, umícháme těsto a necháme chvíli odpočinout. |
2 | Polovinu nasekané šalotky a předem namočených a nakrájených krevet smažíme na oleji. Přidáme nakrájené brambory, 320 ml vody a vaříme. Po chvíli plamen stáhneme a přimícháme těsto, sůl, pepř, cukr a vaříme na mírném plameni, důkladně promícháme. Poté vše dáme do vymazaného pekáčku a vložíme do pařáku, pokrm vaříme na páře asi jednu hodinu. |
3 | Zbytek šalotky smažíme na oleji, přidáváme krevety, houby, ředkev a klobásu nakrájenou na kousky. Po třech minutách přidáváme sůl, pepř, omáčku a koření pěti vůní. Směsí polijeme hotový koláč. |