Kachna na zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna na zelí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22129 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Kachní prsa |
0,5 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno rýžové čínské |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 192,5mg |
Draslík | 686,5mg |
Vláknina | 25,0mg |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Víno rýžové čínské, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna na zelí postup přípravy receptu:
1 | Prsa položíme kůží dolů, osolíme a necháme ležet dvě hodiny v ledničce. Pak je zalijeme saké a vaříme v páře sedm minut. |
2 | Po vyjmutí masa na pařáku vaříme zelí tři minuty. Maso zatím rychle smažíme na teflonové pánvi kůží dolů, poté ho nakrájíme. |
3 | K masu podáváme pokrájené zelí. |