Recept

Datlový koláč s máslovou polevou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22134

Ingredience

56 g Cukr moučkový
450 g Cukr třtinový
2 šálek Datle
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
36 g Ořechy vlašské
250 ml Pomerančová šťáva
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 335kJ
36% Sacharidy 128 g
44% Tuky 33 g
6% Sodík 114 mg
10% Bílkoviny 5 g

Datlový koláč s máslovou polevou postup přípravy receptu:

1

Smícháme moučkový cukr, sodu, sůl a opatrně přiléváme pomerančovou šťávu. Do vzniklého těsta ještě přidáme nastrouhané datle a ořechy.

2

Těsto vložíme do formy s pečicím papírem, formu zakryjeme alobalem a vložíme do velkého hrnce s vodou. Koláč připravujeme na páře asi čtyřicet až padesát minut. Po vychladnutí ho vyklopíme.

3

V kastrůlku vaříme směs třtinového cukru, másla a smetany až do zhoustnutí. Polevu poté naneseme na dort.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept