Datlový koláč s máslovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Datlový koláč s máslovou polevou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22134 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
56 g | Cukr moučkový |
450 g | Cukr třtinový |
2 šálek | Datle |
250 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
36 g | Ořechy vlašské |
250 ml | Pomerančová šťáva |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 592,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Cukr třtinový, Datle, Ořechy vlašské, Pomerančová šťáva, Soda jedlá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Datlový koláč s máslovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme moučkový cukr, sodu, sůl a opatrně přiléváme pomerančovou šťávu. Do vzniklého těsta ještě přidáme nastrouhané datle a ořechy. |
2 | Těsto vložíme do formy s pečicím papírem, formu zakryjeme alobalem a vložíme do velkého hrnce s vodou. Koláč připravujeme na páře asi čtyřicet až padesát minut. Po vychladnutí ho vyklopíme. |
3 | V kastrůlku vaříme směs třtinového cukru, másla a smetany až do zhoustnutí. Polevu poté naneseme na dort. |