Roláda s mletým masem a sušenými švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda s mletým masem a sušenými švestkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | malka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 22225 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
5 g | Kmín drcený |
500 g | Listové těsto |
10 g | Mák - semena |
500 g | Maso mleté - mix |
20 ml | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý mletý |
2 plátek | Slanina vepřová |
40 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
10 ks | Švestky sušené |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 219g |
---|---|
Cholesterol | 66,2mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 52g |
Vitamín A | 188,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 2,6mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Mák - semena, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Švestky sušené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Maso mleté - mix, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda s mletým masem a sušenými švestkami postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso promícháme se strouhankou, kmínem, solí a pepřem, přidáme vejce a předem osmaženou cibulku se špekem. Naposledy přidáme 5 ks velmi jemně nakrájených sušených švestek. Vše smícháme tak, aby se nám suroviny spojily v jednotnou směs. |
2 | Rozmrazené listové těsto si rozválíme na pečícím papíru, velmi jemně potřeme olejem a naneseme směs mletého masa na těsto. Doprostřed těsta klademe zbývajících 5 sušených švestek, těsto srolujeme stejným způsobem jako při pečení jablkového závinu, okraje stiskneme a spojíme dohromady, aby nám náplň nevytekla ven z rolády. |
3 | Vzniklou roládu přesuneme pomocí pečícího papíru na předem vymazaný plech, pečící papír odstraníme. |
4 | Rolku potřeme mlékem, posypeme mákem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut, potom snížíme teplotu trouby na 180°C a pečeme dalších 25 minut. |
Poznámka
Nejvhodnějším mletým masem pro tuto roládu je mleté maso z kuřecího masa, lze však nakombinovat různými druhy.