Džem z hrušek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem z hrušek
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 22275 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
500 g | Cukr hroznový (glukóza) |
2 kg | Cukr krupice |
2 ks | Cukr vanilka |
5 kg | Hrušky |
1 dl | Ocet kvasný lihový |
250 g | Ořechy vlašské |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3 065g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 7g |
Vláknina | 394g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 193,3mg |
Vitamín E | 7,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Ořechy vlašské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr hroznový (glukóza), Cukr vanilka, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Džem z hrušek postup přípravy receptu:
1 | Omyté hrušky oloupeme, okrájíme, rozdělíme na čtvrtky a vyřízneme jádřince. Čtvrtky hrušek dáme do většího hrnce a zasypeme je 2 kg cukru, zakryjeme a necháme odstát do druhého dne, kdy ke hruškám |
2 | přilijeme 5 dl vody, 1 dl octa a 500 g glukózy. Hrušky s cukrovým nálevem vaříme pří mírné teplotě do doby, až se začnou rozvařovat |
3 | a sirup bude hustý. Během vaření občas promícháme. Před koncem vaření přidáme nahrubo nasekané ořechy a vanilkový cukr. Hruškový džem odstavíme z plotny a naplníme jím čisté a suché sklenice. |
4 | Uzavřeme víkem, necháme vychladnout a odložíme na chladné místo. |