Lahůdkové maso v mrkvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lahůdkové maso v mrkvi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Tomáš Mleziva |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (28%) |
ID receptu: | 22385 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Drůbeží maso |
750 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 88,5mg |
Draslík | 73,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lahůdkové maso v mrkvi postup přípravy receptu:
1 | Na kostičkách slaniny podusíme pokrájenou cibuli |
2 | Přidáme na kostičky nakrájené maso |
3 | Osmahneme a ochutíme prolisovaným česnekem, pepřem a solí. |
4 | Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, přidáme k masu |
5 | Podlijeme troškou vody a dusíme, až je vše měkké. |
6 | Podáváme s vařenými bramborami. |