Anglická vajíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglická vajíčka
Anglická vajíčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22419 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
15 g | Anglická slanina |
2 krajíc | Chléb toastový |
10 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 512,9mg |
Draslík | 194,9mg |
Vláknina | 347,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chléb toastový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anglická vajíčka postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme máslo, položíme na něj dva tenké plátky anglické slaniny a osmahneme. Poté je vyndáme z pánve i s tukem, kterým pomažeme plech. Položíme na něj opečené plátky slaniny, rozklepneme na ně dvě vejce a dáme zapéct do trouby. Pečeme v předehřáté troubě 5 minut. |
2 | Toastový chléb opečeme v topinkovači, vejce z trouby vyndáme a každé vejce s jedním kouskem slaniny položíme na chléb a ořízneme podle tvaru chleba. Osolíme a opepříme. |
3 | Podáváme jako snídani nebo jako předkrm. |