Vejce Isaline - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce Isaline
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22466 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
100 g | Játra drůbeží |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 462,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Játra drůbeží, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce Isaline postup přípravy receptu:
1 | Bylinky posekáme nadrobno, drůbeží játra nakrájíme na malé kostičky, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, vložíme játra, zasypeme bylinkami a zprudka orestujeme. Játra shrneme na okraj pánve, přidáme pokrájená rajčata a orestujeme. Vše vyndáme z pánve a dáme stranou. |
3 | Na tutéž pánev rozklepneme 4 vejce a usmažíme jako volská oka. Osolíme a opeříme. |
4 | Na talíře upravíme vždy dvě volská oka a obložíme restovanými játry a rajčaty. |