Benediktinská vajíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Benediktinská vajíčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22480 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Ochucená smetana | |
---|---|
3 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel kudrnka |
240 g | Rohlíky bílé |
60 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Benediktinská vajíčka | |
1 kávová lžička | Hořčice |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Treska aljašská |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 271,0mg |
Draslík | 154,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Šalotka, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rohlíky bílé, Smetana 12% (konzumní), Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Benediktinská vajíčka postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme na hniličku, to znamená, že je nesmíme vařit déle než pět minut, aby žloutek zůstal částečně tekutý. |
2 | Z vařené nebo pečené tresky obereme maso bez kostí a kůže, smícháme s máslem, přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, hořčici, sůl a pepř. Dobře promícháme. |
3 | Na dezertní talířek dáme doprostřed tresčí pomazánku, na ní položíme vejce a přelijeme lžící ochucené smetany. |
4 | Do kelímku se smetanou nakapeme citronovou šťávu, přidáme posekanou petrželku, sůl, pepř a lžičku pikantní hořčice. Dobře promícháme a použijeme na vejce. |
5 | Podáváme jako předkrm s bílým pečivem. |