Vejce Manon - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce Manon
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 22518 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
500 g | Chléb pšeničný (bílý) |
30 g | Cibule |
500 g | Grundle |
1 kávová lžička | Kari koření |
30 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
30 g | Pórek |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
3 g | Tymián čerstvý |
8 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 218,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Kari koření, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Grundle, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce Manon postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme olivový olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a pórek a necháme zesklovatět. Zasypeme kari kořením, přidáme bobkový list, tymián, petrželku, pokrájená rajčata a prolisovaný česnek. Pánev přiklopíme a vše podusíme 8 minut. |
2 | Na pánev přilijeme vodu, přivedeme k varu, přisypeme špetku šafránu, osolíme, opepříme a přidáme bílé rybky grundle. Vaříme dalších 10 minut. |
3 | Uvařený vývar stáhneme z ohně, vyndáme bobkový list a všechno ostatní rozmixujeme. |
4 | Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a vyskládáme na servírovací talíř. Polijeme rozmixovaným vývarem a podáváme s bílým pečivem. |