Plněný králík s mozečkem na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 270 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný králík s mozečkem na víně
Celkový čas: | 270 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 215 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22717 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
1 ks | Cibule |
1 kg | Jehněčí kýta |
10 ks | Máta |
500 ml | Mléko polotučné |
80 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Telecí mozek |
2 ks | Vejce slepičí |
20 ml | Víno bílé |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Cibule, Jehněčí kýta, Máta, Olej stolní, Sůl, Telecí mozek, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný králík s mozečkem na víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso namočíme na tři hodiny do mléka. Okapané ho pak nakrojíme, osolíme, okořeníme zevnitř i z venku a dovnitř dáme nasekané lístky máty. Žemle dáme do mléka po mase, mozeček spaříme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájenou cibuli zpěníme na dvou lžicích oleje a s mozečkem ji několik minut restujeme. Po vychladnutí je smícháme s žemlemi, vejci, nasekanou petrželkou, trochou máty, solí a pepřem. Náplň dáme do masa, pokapeme zbytkem oleje, podlijeme vínem a 30 minut maso dusíme pod alobalem při 180 stupních C, pak chvíli pokračujeme bez alobalu. Maso necháme 15 minut odpočinout, nakrájíme ho a podáváme s bramborovou kaší. |