Pekingská kachna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 1790 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pekingská kachna
Celkový čas: | 1790 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 1700 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22771 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Kachna mražená |
60 ml | Med včelí |
40 ml | Omáčka sójová |
1 ks | Rýže loupaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 217g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 200,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Rýže loupaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pekingská kachna postup přípravy receptu:
1 | Den před pečením kachnu důkladně očistíme a vložíme do velké nádoby. |
2 | V sedmilitrovém hrnci svaříme vodu, kachnu do ní vložíme a necháme ji máčet, až zvrásní. Pak ji vyndáme, utřeme dosucha a za krk pověsíme v dobře větrané místnosti na dvacet čtyři hodin. |
3 | Čtyři hodiny před pečením smícháme med a omáčku a směsí kachnu několikrát potřeme ve dvouhodinových intervalech. |
4 | Kachnu pečeme na alobalu v troubě na 200 stupňů C asi hodinu a půl. Maso nepodléváme! Po upečení ji vykostíme a podáváme s rýží připravenou podle návodu na obalu. |