Hovězí s bramborem na bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí s bramborem na bylinkách
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22830 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 kg | Brambory vařené |
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
800 g | Hovězí svíčková |
80 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Provensálské koření |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 95,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 975,6mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory vařené, Česnek, Cibule, Hovězí svíčková, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí s bramborem na bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Maso nasolíme a necháme 1 hodinu uležet. Potom ho utřeme dosucha a svážeme jako rolku, potřeme olejem, opepříme a obalíme do alobalu s kořením. V pekáči rolku polijeme olejem, podlijeme vínem, přidáme čtvrtky cibule, stroužky česneku a kousky rajčat. Vše dusíme zakryté 1 a 1/2 hodiny na 180 °C doměkka. |
2 | Maso poté necháme 10 minut stát pod alobalem. 8 lístků bazalky a trochu petrželky nasekáme nadrobno a nasypeme na maso. |
3 | Výpek v hrnci povaříme, až se zredukuje na polovinu. |
4 | Maso okamžitě podáváme s omáčkou a vařenými bramborami. |