Chléb se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22871 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb konzumní |
250 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 274,8mg |
---|---|
Cholesterol | 181,4mg |
Draslík | 39,8mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Sýr pokrájíme na kostky, zalijeme ho mlékem a necháme tři hodiny máčet. Pak ho dáme do vodní lázně, přidáme máslo, mírně rozšlehaná vejce, opepříme a mícháme je, až se sýr roztaví. Nesmí se ovšem vařit. |
2 | Omáčku podáváme s kousky teplého chleba. |