Smažené ústřice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené ústřice
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22888 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
175 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Ocet vinný |
100 ml | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Strouhanka |
24 ks | Ústřice |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 330,1mg |
Draslík | 551,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 988,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Olej rostlinný, Strouhanka, Ústřice, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené ústřice postup přípravy receptu:
1 | Ústřice omyjeme pod tekoucí vodou a kuchyňskou špachtlí je škrábeme, abychom je zbavili písku. Vhodným nožem je otevřeme a vyjmeme ze skořápek. Dáme je do mísy, šťávu z nich scedíme a uschováme zvlášť. |
2 | V hrnečku přivedeme k varu vinný ocet a bílé víno a vařením zredukujeme tekutinu asi na 1 lžíci. Hrneček pak dáme do vodní lázně přidáme 1 lžíci uschované tekutiny z ústřic, žloutky a oříšek másla. Mícháme metličkou, dokud omáčka nezhoustne. |
3 | Vmícháme po troškách zbývající máslo. Odstavíme omáčku ze sporáku, přidáme omytý a nasekaný keblik a hrneček necháme nadále stát ve vodní lázni. Do mísy rozklepneme vajíčka, přidáme špetku soli a vejce rozšleháme. |
4 | Ústřice necháme v cedníku okapat, otřeme je, lehce obalíme v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Postupně je po obou stranách osmažíme v dostačeném množství rozehřátého oleje tak, aby byly dozlatova. Osmažené ústřice poklademe na papír a potom vkládáme do uschovaných polovin skořápek. Ihned podáváme společně s připravenou horkou omáčkou. |