Úhoř jako předkrm - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř jako předkrm
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22905 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
150 ml | Omáčka Aioli |
600 g | Rohlíky bílé |
5 g | Tymián čerstvý |
1000 g | Úhoř říční |
300 ml | Víno bílé |
1200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 92,7mg |
Draslík | 237,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Omáčka Aioli, Rohlíky bílé, Úhoř říční, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř jako předkrm postup přípravy receptu:
1 | Ryby očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na špalíčky. Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj kousky úhoře. Přisypeme posekané bylinky, bobkový list, prolisovaný česnek a tymián. Přilijeme bílé víno a povaříme 30 minut. Scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Podáváme jako předkrm s bílým pečivem a zeleninovou omáčkou. |