Pstruh na selský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na selský způsob
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22996 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
50 g | Celer bulvový |
100 g | Cibule |
100 g | Karotka |
80 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
4 ks | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
700 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 559,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Celer bulvový, Cibule, Karotka, Pstruh, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh na selský způsob postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy očistíme, nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáčku. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli, karotku, celer, posekanou petrželku, zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou 20 minut. Zeleninu i se zbytkem vody nalijeme do pekáčku na pstruhy. Zalijeme bílým vínem, zakryjeme a pečeme asi 30 minut. |
3 | Pstruhy rozdělíme na talíře, omáčku zahustíme máslem s moukou, povaříme ještě 10 minut a omáčkou pstruhy na talíři přelijeme. Ozdobíme plátky vařených vajec a podáváme s vařeným bramborem. |