Zeleninový salát s ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s ovčím sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23058 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Cibule |
8 ml | Ocet vinný |
1 ks | Okurka salátová |
100 g | Olivy černé |
1 g | Oregano čerstvé |
300 g | Paprika zelená |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
1 g | Sůl |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 651,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ocet vinný, Okurka salátová, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu pokrájíme na kousky a promícháme s celými černými olivami. |
2 | Zálivku připravíme tak, že ocet vyšleháme s olejem a dochutíme solí a pepřem. Touto zálivkou přelijeme zeleninový salát a vše promícháme. |
3 | Salát upravíme do misek a ozdobíme jej nakrájeným ovčím sýrem. Poté ještě dozdobíme nasekanou petrželkou a oreganem. |