Zdravý recept

Slávky s pepřem a petrželkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23130

Ingredience

10 ml Citronová šťáva
2 kg Mušle slávky
8 g Pepř černý celý
40 g Petržel - nať
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 846kJ
6% Sacharidy 21 g
15% Tuky 11 g
73% Sodík 1 g
107% Bílkoviny 60 g

Slávky s pepřem a petrželkou postup přípravy receptu:

1

Slávky důkladně omyjeme, vydrhneme kartáčem nebo tvrdou špachtlí, necháme okapat a dáme do hrnce. Prudce povaříme a necháme pod pokličkou otevřít.

2

Jakmile jsou otevřené, scedíme tekutinu z hrnce, nalijeme do mísy a smícháme s citronovou šťávou, která je přecezená jemným sítkem.

3

Očištíme petrželku a nasekáme. Slávky podávané v polovině skořápky urovnáme na servírovací mísu, posypeme nasekanou petrželkou a čerstvě rozdrceným pepřem. Zalijeme zálivkou s citronovou šťávou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept