Recept

Ženevské kuřecí frikasé

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 23197

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
1 kg Brambory
3 ks Cibule
150 g Hříbky čerstvé
1 ks Kuře
150 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,422 kcal
Kilojoule 5 948kJ
12% Sacharidy 43 g
127% Tuky 95 g
21% Sodík 428 mg
156% Bílkoviny 88 g

Ženevské kuřecí frikasé postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle, přidáme naporcované kuře s bazalkou a 2 stroužky česneku. Opečeme zprudka, zalijeme vínem a zvolna dusíme.

2

Mezitím oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, které uvaříme skoro doměkka s rozmarýnem. Na další části másla krátce zpěníme nakrájené hříbky se zbytkem česneku a petrželkou a okořeníme bazalkou a dochutíme solí a pepřem.

3

Kuřecí maso naporcované na menší kousky naskládáme do zapékací misky a na ně navrstvíme houbovou směs a obložíme bramborami. Přelijeme šťávou z kuřete a gratinujeme v troubě při cca 200 stupních asi 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept