Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23289

Ingredience

2 ks Artyčoky
50 g Bazalka
1 ks Citrony
700 g Mušle svatojakubské
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
200 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Fettuccine
3 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 915 kcal
Kilojoule 3 827kJ
38% Sacharidy 136 g
39% Tuky 29 g
65% Sodík 1 g
78% Bílkoviny 44 g

Fettucini s mušlemi postup přípravy receptu:

1

Jeden stroužek česneku nasekáme a druhý trochu rozmačkáme. Omyjeme petrželku a bazalku a odděleně nasekáme. Očistíme artyčoky, odkrojíme stonky, pokrájíme je na tenké plátky a dáme do mísy se studenou vodou s přídavkem citronové šťávy.

2

Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Mušle nasypeme do pánve, přidáme rozmačkaný česnek, trochu nasekané petrželky, bílé víno a při sřední teplotě je pod pokličkou necháme otevřít. Mušličky vyloupeme ze skořápek a přes jemné sítko scedíme tekutinu, v níž se vařily, uschováme.

3

Do jiné pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekaný česnek a přidáme scezené a osušené plátky artyčoků. Za občasného zamíchání je podusíme, přidáme po špetce soli a pepře, rajčata a 3-4 lžíce uschované tekutiny z vaření mušlí a ještě 15 minut povaříme. Potom přidáme vyloupané mušle a nasekanou petrželku a bazalku.

4

V hrnci uvaříme těstoviny a scezené promícháme s omáčkou.

5

Hotový pokrm ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept