Carpaccio z marinovaného hovězího - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carpaccio z marinovaného hovězího
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 23359 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Hovězí svíčková |
100 g | Hříbky čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 34,8mg |
Draslík | 350,5mg |
Vláknina | 412,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Hovězí svíčková, Hříbky čerstvé, Pepř bílý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Carpaccio z marinovaného hovězího postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na mísu. Plátky pokapeme polovinou oleje a citronové šťávy. Necháme asi 15 minut marinovat v chladu. |
2 | Potom na plátky masa rozložíme očištěné, na plátky nakrájené hříbky a hoblinky parmezánu. Podle chuti osolíme a opepříme, pokapeme zbylým olejem a citronovou šťávou. Nakonec carpaccio posypeme nasekanou bazalkou. |
3 | Podáváme vychlazené. |