Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23404

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Cizrna
1 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 ml Olej stolní
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Tortilla
1 kávová lžička Tymián sušený
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 014kJ
24% Sacharidy 87 g
44% Tuky 33 g
8% Sodík 164 mg
41% Bílkoviny 23 g

Falafel v tortile postup přípravy receptu:

1

Cizrnu na noc ponoříme do vody, poté ji slijeme, propláchneme a deset minut zprudka povaříme v čerstvé vodě, stáhneme plamen a vaříme asi hodinu.

2

Cizrnu, nasekanou cibuli, dva nasekané stroužky česneku, petrželku, kmín, koriandr, prášek do pečiva rozmixujeme, osolíme a opepříme.

3

Ze směsi vytvoříme malé placky, na oleji je z obou stran osmažíme dozlatova a podáváme je uložené v tortilách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept