Křepelky na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelky na rajčatech
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23553 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kg | Křepelka |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
250 g | Rýže loupaná |
5 g | Sůl |
3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 124,7mg |
Draslík | 638,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 539,9mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Křepelka, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelky na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme máslo a na něm zprudka orestujeme křepelky ze všech stran. Přidáme cibuli, rozmixovaná rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a na mírném ohni vaříme, dokud maso není měkké. |
2 | Křepelky vyjmeme a uchováme v teple. Do zbylé šťávy v hrnci přilijeme vodu, vhodíme rýži a vaříme na mírném ohni 15-20 minut, až je rýže měkká. |
3 | Porce rýže tvarujeme naběračkou, servírujeme s křepelkami. |