Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 2358

Ingredience

100 g Cukr moučkový
15 g Droždí
50 g Hrozinky
600 g Jablka
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Skořice mletá
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 317kJ
17% Sacharidy 61 g
41% Tuky 31 g
4% Sodík 75 mg
18% Bílkoviny 10 g

Křehký závin postup přípravy receptu:

1

Máslo smícháme polovinou mouky. Do druhé poloviny dáme žloutky, vejce, kvásek z droždí, smetanu a víno, vypracujeme těsto.

2

Vyválíme těsto s droždím na plát, položíme na něj bochánek těsta s máslem a zabalíme. Rozválíme, třikrát přeložíme, znovu rozválíme a takto opakujeme několikrát.

3

Vyválíme, položíme na plech s pečícím papírem a na střed dáme pokrájená nebo nastrouhaná jablka, ořechy, hrozinky a cukr se skořicí.

4

Okraje přeložíme tak, aby náplň byla vidět.

5

Závin pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Povrch závinu můžeme potřít vejcem a posypat sekanými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept