Orecchiette s pestem a garnáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Orecchiette s pestem a garnáty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23592 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
30 g | Dýňová semínka |
300 g | Garnát obecný |
150 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
80 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Orecchiette |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 181,2mg |
Draslík | 317,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Dýňová semínka, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Orecchiette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Orecchiette s pestem a garnáty postup přípravy receptu:
1 | Ocásky garnátů oloupeme, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Připravíme pesto. Omyjeme lístky bazalky a jemně osušíme. Oloupeme česnek, omyjeme a osušíme. |
2 | Do mixéru dáme stroužek česneku a piniová semínka a rozmixujeme. Přidáme bazalku, sůl a rozmixujeme. Nalijeme do mixéru polovinu oleje a umixujeme na hladkou hmotu. |
3 | Směs přendáme do mísy. Postupně vmícháme do pesta. Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a dáme do těstovin. |
4 | Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje, který jsme si uschovali, rozehřejeme na 2-3 minuty. Osmažíme ocásky garnátů. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. Těstoviny uvaříme al dente, scedíme a promícháme s pestem. Vše promícháme s omáčkou s ocásky garnátů a horké podáváme. |