Jablečný koláč s mandlemi a whisky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný koláč s mandlemi a whisky
Jablečný koláč s mandlemi a whisky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2364 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
50 g | Cukr třtinový |
4 ks | Jablka |
250 g | Linecké (křehké) těsto |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 100,9mg |
Draslík | 85,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Cukr třtinový, Jablka, Vaječný žloutek slepičí, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný koláč s mandlemi a whisky postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200C. |
2 | Mandle roztlučeme v hmoždíři, jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Na korpus naneseme mandle a kousky jablek, posypeme 1/2 hnědého cukru. |
3 | V míse utřeme žloutky s cukrem a zbytkem hnědého cukru do pěny, přimícháme zahřátou smetanu a přilijeme whisky. Vše důkladně promícháme. Nalijeme na korpus a pečeme 30-35minut. |
4 | Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Linecké těsto připravíme viz recept "Linecké těsto"