Králík na cibulce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na cibulce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23676 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Cibule |
1 kg | Králičí maso |
0,5 dl | Mléko zahuštěné neslazené Tatra |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
2 dl | Víno červené |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 95,0mg |
Draslík | 842,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Králičí maso, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko zahuštěné neslazené Tatra, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na cibulce postup přípravy receptu:
1 | Králíka naporcujeme, vložíme do hrnce, přidáme celé cibule, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme, dokud maso není měkké. Potom maso i cibule vyjmeme a do vývaru přilijeme víno a mléko. Na mírném ohmi omáčku vaříme, dokud nezhoustne. Králíka servírujeme na míse, přelijeme hotovou omáčkou. |