Mléčná polévka se štičím masem a špaldou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mléčná polévka se štičím masem a špaldou
Mléčná polévka se štičím masem a špaldou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23800 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 l | Mléko polotučné |
5 g | Muškátový oříšek |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Pšenice Špalda |
1 kg | Štika obecná |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 57,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 9,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pšenice Špalda, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mléčná polévka se štičím masem a špaldou postup přípravy receptu:
1 | Špaldu nasypeme do mísy, zalijeme studenou vodou, necháme nabobtnat. Štiku vykucháme, promyjeme a pokrájíme. |
2 | Do hrnce nalijeme mléko, přidáme pokrájené štičí maso a oloupanou, jemně pokrájenou cibuli, do mléka nastrouháme muškátový oříšek, uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Rybí maso vyjmeme, vykostíme, propasírujeme sítem a vrátíme do hrnce s mlékem. |
3 | Scedíme špaldu, propereme pod tekoucí studenou vodou, dáme do pánve, přidáme bobkový list, zalijeme a necháme 30 minut vařit. Před koncem vaření osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Scedíme a přidáme do mléka se štičím masem. |
4 | Za občasného zamíchání vaříme dalších 10 minut. Hotovou polévku podáváme horkou nebo vlažnou. |