Mořský ďas s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas s bramborami
Mořský ďas s bramborami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23813 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 ks | Česnek |
600 g | Mořský ďas |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
3 g | Šafrán |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 950,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Mořský ďas, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme brambory a nakrájíme na kolečka. Nasekáme petrželku společně s česneku. Omyjeme rybí plátky a nakrájíme je na proužky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme do ní pokrájené brambory, posypeme je nasekaným česnekem a petrželkou, zalijeme je naběračkou vody a na mírném plameni je povaříme asi 10 minut nebo dokud nebudou měkké. |
3 | Vložíme na brambory pokrájené rybí maso, posypeme ho šafránem, zalijeme vínem a necháme víno na prudkém plameni vyvařit. Přidáme špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a na středním plameni vše ještě 5 minut podusíme a rybí maso poléváme vydušenou šťávou. Hotový pokrm přemístíme na servírovací mísu a horký podáváme. |