Mořský jazyk Colbert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk Colbert
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23897 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
900 g | Brambory vařené |
25 ml | Citronová šťáva |
200 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
1000 g | Mořský jazyk |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Omáčka tatarská |
2 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 274,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 146,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová šťáva, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mořský jazyk, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk Colbert postup přípravy receptu:
1 | Rybu dobře očistíme, odřízneme černou kůži a nařízneme rybu na hřbetu od hlavy až k ocasu. Rybu naporcujeme a na hodinu namočíme do mléka. |
2 | Porce ryby vyjmeme z mléka, do dutin vložíme kousky másla, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. |
3 | Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a kousky ryby usmažíme dozlatova. Na talířích porce ryby pokapeme citronovou šťávou. Takto upravená ryba je velmi šťavnatá. |
4 | Rybu podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou. |