Jednoduchý recept

Mořský jazyk Murat

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23936

Ingredience

300 g Artyčoky
300 g Brambory
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1000 g Mořský jazyk
120 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 411kJ
8% Sacharidy 28 g
38% Tuky 28 g
24% Sodík 474 mg
94% Bílkoviny 53 g

Mořský jazyk Murat postup přípravy receptu:

1

Mořský jazyk očistíme, odřízneme černou kůži, ostatní oškrábeme. Hlavu šikmo odřízneme a zbytek ryby naporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo a kousky ryby na něm usmažíme dozlatova. Rybu vyndáme a udržujeme v teple. Ke zbytku másla na pánvi přidáme 2 lžíce čerstvého másla, rozehřejeme a přisypeme na kostičky pokrájené brambory a spodní části artyčoků. Smažíme 8 až 10 minut doměkka.

3

Na talíře rozdělíme porce ryby, přiložíme brambory a artyčoky, přelijeme zbylým máslem z pánve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept