Marinované hovězí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované hovězí maso
Marinované hovězí maso
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23951 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Sójové boby |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Marinované hovězí maso | |
230 g | Brokolice |
4 ks | Cibulka jarní |
230 g | Hovězí maso zadní |
230 g | Kaštany vodní |
120 g | Kukuřice |
1 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 33,4mg |
Draslík | 604,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Olej arašídový (podzemnicový), Sójové boby, Zázvor celý, Cibulka jarní, Olej arašídový (podzemnicový), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sójová, Brokolice, Hovězí maso zadní, Kaštany vodní, Kukuřice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované hovězí maso postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme veškerého tuku, nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Z namočených fermentovaných černých bobů slijeme vodu a boby rozmačkáme vidličkou. Přidáme ostatní suroviny na přípravu marinády a důkladně promícháme. Marinádou přelijeme maso a zamícháme. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky. Maso necháme marinovat 6 hodin. |
2 | Na pánvi rozehřejeme arašídový olej. Z masa slijeme marinádu a uchováme ji pro další použití. Maso opékáme na pánvi za stálého míchání asi 3 minuty. Potom je přeneseme na talíř. Na pánev dáme brokolici a kukuřičky a přidáme vodu. Pánev přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 5 minut. |
3 | Na pánev ještě přidáme jarní cibulky a vodní kaštany a opékáme je za stálého míchání 2 minuty, potom přidáme maso a odloženou marinádu a za občasného míchání vše prohřejeme. |