Žemlovka s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlovka s čokoládou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23986 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
6 krajíc | Chléb toastový |
60 g | Čokoláda hořká |
4 polévková lžíce | Cukr třtinový |
3 polévková lžíce | Kakao - prášek |
50 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko plnotučné |
175 ml | Mléko zahuštěné slazené |
1 polévková lžíce | Rýžový škrob |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 285,5mg |
Draslík | 203,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 148,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 946,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Čokoláda hořká, Cukr třtinový, Kakao - prášek, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mléko zahuštěné slazené, Rýžový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlovka s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu vytřeme tukem, chleba nakrájíme na čtverečky a dáme do mísy. Na ohni zahřejeme kondenzované mléko, 450 ml plnotučného mléka a 2 lžíce kakaa. |
2 | Ušleháme dvě vejce, 2 lžíce cukru a směs vložíme do mléčné směsi. Vaječnou hmotu nalijeme na chleba a přikrytou mísu potravinářskou folií chladíme v lednici dvě hodiny. |
3 | Pak směs v míse pečeme čtyřicet minut v troubě, pět minut necháme chladnout. |
4 | Na ohni smícháme 60 g čokolády, 1 lžíci kakaa, 50 g másla, 2 lžíce cukru, 150 ml mléka a škrob. Omáčku nalijeme na hotovou žemlovku. |