Hřebenatky po benátsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky po benátsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24008 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
16 ks | Hřebenatka |
90 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 52,8mg |
Draslík | 603,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 88,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Hřebenatka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky po benátsku postup přípravy receptu:
1 | Nožem otevřeme hřebenatky, vyjmeme měkkýše z mušlí, dobře omyjeme a mušle uschováme. Oloupeme česnek, omyjeme petrželku a oboje nasekáme. |
2 | Do pánve dáme olej, měkkýše a nasekanou petrželku s česnekem, přidáme sůl a čerstvě mletý pepře a na středním plameni 2-3 minuty pod pokličkou podusíme. |
3 | Omyjeme a osušíme 4 mušle a položíme na jednotlivé talíře. Vložíme do mušlí měkkýše, zastříkneme je trochou citronové šťávy a ozdobíme klínky citronu a snítkou petrželky. Hotový pokrm podáváme na stůl. |