Pivní omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24070 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 g | Česnek |
75 g | Chléb konzumní |
4 ks | Jalovec |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
200 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,5 g | Sůl |
200 ml | Vývar z hovězích kostí |
30 g | Základní hnědá omáčka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 231,4mg |
Vláknina | 429,8mg |
Vitamín A | 77,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Základní hnědá omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní omáčka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci promícháme černé pivo a hovězí vývar. K tekutině přidáme kmín, mletou papriku, utřený česnek, v hmoždíři natlučené kuličky jalovce a nasekanou petrželku. Celou směs vaříme na mírném plameni 15 minut. |
2 | Po 15 minutách tekutinu promícháme s nadrobeným černým chlebem a základní hnědou omáčkou. Dle chuti přidáme sůl a pepř. |
3 | Tuto omáčku podáváme k restovaným vepřovým nudličkám. |
Poznámka
Základní hnědou omáčku připravíme dle stejnojmenného receptu.