Jednoduchý recept

Mořský okouník po mlynářsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24071

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1200 g Okouník mořský
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
5 g Sůl
5 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 834kJ
3% Sacharidy 10 g
23% Tuky 18 g
36% Sodík 714 mg
103% Bílkoviny 58 g

Mořský okouník po mlynářsku postup přípravy receptu:

1

Stáhneme z ryb kůži, vykucháme je, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme, lehce obalíme v mouce. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku.

2

V nepřilnavé pánvi rozehřejeme 40 g másla a na prudkém plameni na něm osmažíme ryby po obou stranách dozlatova. Vyjmeme je a udržujeme mezi dvěma talíři teplé.

3

Do stejné pánve nalijeme citronovou šťávu, přidáme několik lžic vody a necháme na mírném plameni povařit.

4

Stáhneme pánev z ohně a vmícháme vidličkou na kousky pokrájené máslo. Osolíme a opepříme omáčku mletým pepřem, vrátíme do ní ryby, které jsme udržovali stranou teplé. Horký pokrm podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept