Plátky kambaly se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky kambaly se zeleninou
Plátky kambaly se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24165 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
30 g | Cibulka jarní |
600 g | Kambala |
250 g | Lilek |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 722,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Kambala, Lilek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky kambaly se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Plátky kambaly opatrně omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Odřízneme stopky z lilků, lilky omyjeme a pokrájíme na kostičky. Cibulku jemně nasekáme. |
2 | Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, necháme je okapat v cedníku a potom je pokrájíme na kostičky. V pánvi osmažíme na oleji cibulku. Přidáme pokrájený lilek a smažíme za občasného zamíchání asi 10 minut. Přisypeme kostičky rajčat, osolíme, opepříme a dusíme je na prudkém plameni asi 3 minuty. |
3 | Mezitím povaříme v páře asi 7 minut rybí plátky. Na servírovací mísu rozmístíme směs lilků a rajčat, navrch rozložíme rybí plátky, posypeme je omytými a roztrhanými lístky bazalky a hotový horký pokrm podáváme. |