Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24292

Ingredience

300 g Brambory
40 g Cukr třtinový
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový
300 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
2 ks Šalotka
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 925kJ
18% Sacharidy 66 g
23% Tuky 17 g
29% Sodík 586 mg
23% Bílkoviny 13 g

Špenátové gnocchi postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme doměkka a rozmačkáme na kaši.

2

Špenát spaříme a necháme 1 -2 minuty povařit v horké vodě. Špenát nakrájíme.

3

Rozmačkané brambory dáme na pomoučněný vál a do těsta uděláme dolík do kterého dáme žloutek, olej, špenát, mouku, osolíme, opepříme a všechny suroviny promícháme s bramborami. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme hladké, ale pevné těsto. Z hotového těsta vytvoříme malé noky.

4

Mírně osolenou vodu přivedeme k varu a noky vkládáme po dávkách. Vaříme 5 minut, až vyplavou na hladinu po jednotlivých dávkách.

5

Olej, šalotky, česnek, rajčatovou passatu a cukr zahříváme při nízké teplotě 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.

6

Hotové noky přelijeme omáčkou, ozdobíme lístky špenátu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept