Toskánská rybí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toskánská rybí polévka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24339 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
50 g | Celer řapíkatý |
4 stroužek | Česnek |
8 krajíc | Chléb toastový |
300 g | Chobotnice |
40 g | Cibule |
60 g | Mrkev kořen |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Ropušnice - filety |
300 g | Treska aljašská |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
300 g | Žraločí steak |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 128,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 506,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chléb toastový, Chobotnice, Cibule, Ropušnice - filety, Treska aljašská, Víno bílé, Voda pitná, Žraločí steak mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toskánská rybí polévka postup přípravy receptu:
1 | Oškrábeme z ryb šupiny, vykucháme je a důkladně promyjeme. Malé necháme vcelku, větší pokrájíme na kusy a jejich hlavy si uschováme. Do hrnce vhodíme rybí hlavy a odřezky, půl oloupané cibule a jeden oloupaný stroužek česneku, žebro celeru a oškrábanou a omytou mrkev a přilijeme 1 1 mírně osolené vody. Vše asi půl hodiny povaříme a rybí vývar scedíme do mísy. |
2 | Oloupeme a nasekáme druhou polovinu cibule. Jemně nasekáme petrželku, až na pár snítek; ty si dáme stranou. V pánvi osmažíme na polovině oleje nasekanou půlku cibule, 2 stroužky česneku, papričku a uschované snítky petrželky. Jakmile bude cibule osmažená, přidáme rajčata a osolíme je. Po pěti minutách přilijeme víno a necháme ho na vysokém plameni pod pokličkou vyvařit. |
3 | Protlačíme část rajčatové směsi sítem do pánve, dáme ji na oheň a přidáme připravené ryby tak, aby ty, co jsou nejdříve uvařené, přišly až nakonec, přidáme zbytek sítem protlačené rajčatové směsi a na mírném plameni vše dusíme asi 10 minut za občasného zalévání rybím vývarem a mícháme co možná nejméně, aby se vám ryby nerozpadly na kusy. |
4 | V troubě předehřáté na 200 °C pečeme 4 minuty krajíčky chleba, pak je potřeme posledním zbývajícím oloupaným stroužkem česneku. Jakmile bude polévka hotová, posypeme ji nasekanou petrželkou a zalijeme zbývajícím olejem. Rozdělíme do jednotlivých talířů krajíčky opečeného chleba, navrch dáme kusy ryb, vše zalijeme dvěma naběračkami vývaru a hotový pokrm podáváme na stůl. |