Okurková ledová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurková ledová polévka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24461 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
80 g | Cibule perlová |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
600 g | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 234,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurková ledová polévka postup přípravy receptu:
1 | Okurky oloupeme a zbavíme jader. |
2 | Rozmixujeme v mixéru, poté přidáme oloupanou cibuli a vše umixujeme dohladka. |
3 | Přelijeme do servírovací mísy, přidáme posekaný kopr, citrónovou šťávu a 1,5 dl vody. |
4 | Polévku osolíme, opepříme a necháme 2 hodiny vychladit v chladničce. |