Terina s kuřecím masem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina s kuřecím masem a zeleninou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 24485 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Celer řapíkatý |
500 g | Hrášek |
100 g | Kapusta růžičková |
1,5 kg | Kuře |
200 g | Mangold |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
5 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
100 g | Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 294,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 2,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 127,4mg |
Vitamín E | 7,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Hrášek, Kuře, Mangold, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Terina s kuřecím masem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme zeleninu: pórek, mangold, řepíkatý celer, růžičkovou kapustu a svazek zelené petržele. Zeleninu pokrájíme na větší kousky a polovinu vložíme do hlubokého hrnce se 2 lžícemi oleje. Na ni dáme očištěné a omyté kuře (bez drobů), zakryjeme druhou polovinou zeleniny, přidáme sůl, pepř a zalijeme 1.5 dl vody. Pod pokličkou při mírné teplotě kuře dusíme 2 hodiny. |
2 | Kuře z vývaru vyjmeme, vykostíme, zbavíme kůže a čisté maso pokrájíme na kousky, které vložíme do mísy. Vývar scedíme do druhé misky a ve vlažném vývaru rozpustíme želatinu a pak ho přilijeme k masu. Vařenou zeleninu rozmixujeme a přimícháme ji k vývaru s masem. Ještě přidáme zelený mražený hrášek a zakysanou smetanu. Dochutíme solí a pepřem a vše vlejeme do formy, kterou jsme si vypláchli studenou vodou. Formu zakryjeme a dáme do chladničky. |
3 | Druhý den nakrájíme porce. |
Poznámka
Podáváme s hlávkovým salátem a kopečkem rybízového džemu.